Sivut

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Ciel Phantomhive cosplay part.1

Mordorissa on kylmää pimeää ja sateista, joten on hyvä aika aloittaa cossin tekeminen. 

Hahmoni on Black Butler:sta tuttu Ciel Phantomhive. Ciel on oikeasti poika, mutta yhdessä kohtauksessa joutuu pukeutumaan iltapukuun ja olemaan tyttö. Tämä puku oli minusta hieno, joten halusin tehdä sen itselleni. 
Peruukin tilasin ebay:stä. Peruukki kannattaa tilata ajoissa, koska voi kestää kuukausikin ennen kuin se on kotiovella.

Puvun tutkiminen 


Puvusta löytyi hyvin kuvia edestä. Löytyi kuvia suoraan animesta ja muutamia cosplay-kuvia.  Mutta puvun takaosasta ei sitten kuvia löytynytkään -.- 
Muutamia piirroksia kyllä, mutta koske ne ei ole alkuperäisiä, niihin ei aina ole luottamista.
Googlettamalla löysin muutaman valmispuvun mutta takaa ne olivan mielestäni tehty helpoimman kautta, esim. vain nostamalla helmaa ylöspäin. Muistelin että puvussa olisi laskoksia.
Siispä päädyin lataamaan animen netistä ja bongaamaan kohtauksen, jossa puku näkyy takaapäin.
 Näitä kohtauksia oli yksi! 
Kynää, paperia ja luonnos paperille, sillä mennään!Tässä kuvassa puku näkyy hyvin edestä (vaseman puoleinen kuva) viereinen valmispuku ei oikein säväytä x)
Ylemmässä kuvassa mekko on hyvin kuvattu edestä ja aika onnistunutkin. Takaosa kumminkin mättää, laskoksia on ihan liikaa ja tuo röyhelohelma ei pyöristy tuollee oikeassa puvussa. Alushame ei myöskään ole ihan mallin mukainen. (Nämä on tarkkoja asioita!! )

Alempi kuva on täys katastrofi! Materiaali aivan kamalaa, ohutta satiinia, takaosassa  helma on vain nostettu ylös ja röyhelö jatkuu siinä, oikeassa puvussa se luppuu ennen laskoksia. Nauha on liian kirkkaan punainen. Etuosakin on vain tehty nostamalla vaikka pukua pitäisi rypyttämällä nostaa.


Siinä nopeasti hutaistu luonnos animen pohjalta. Röyhelö loppuu kun laskostukset alkaa, laskoksissa reunoilla valkoinen pitsi ja pinkki nauha.
Kankaaksi valikoitui tafti.
 Juhlapuvusta kun on kyse, mikään halpa puuvilla tms. ei sovi sillä puvusta tulee arkinen. Juhlapuvussa pitää olla kiiltoa. Myöskään ohut, halpa satiini ei käy, koska sitä on hankala ommella ja se näyttääkin halvalta. Jymäkämpi esim.morsiussatiini olisi käynyt mutta sitä ei löytynyt vaaleanpunaisena.
Taftia siis, se onkin sopivan jämäkkää, siinä on hyvä kiilto ja sitä on helpohko ommella. Lisäksi se on silti suht halpaa.Toinen ongelma oli puvun rakenne, miten puetaan, vetoketjuja vai ei. Täytyy muistaa että manga/anime-taiteilijat  eivät ole mitään pukusuunnittelijoita ja puvuissa ei yleensä ole esim. saumoja. 
Saumatonta juhlamekkoa on kumminkin aika hankala tehdä ja saada istuvaksi. x)
Cielin puvussa ei ollut esim. vetoketjua ja selkäosa oli umpinainen ja siinä koristenyöritys, joten sitäkään kautta pukua ei olisi saanut päälle. 
Päädyin kumminkin nyöritykseen sillä se sopii pukuu ja aikakauteen.

Puvun ompeleminen


Torstaina aloitin ompelu-projetkin päällysmekosta.

Kaavat kankaalla, kaavoilla on tehty aiemmin kotelomekko, joten helmaa levensin roimasti :)


   Puku puolivalmiina. Istuu hyvin ja pituus on oikea.

Puku takaa. Selässä nyöritys ja sen alla varjolista, rusettiin tulee muutama neppari, jotta se pysyy hyvin kuosissa. kuvassa vielä kiinni nuppineiloilla. selässä korsettiluut, jotta nyöritys pysyy kuosissa ja puku on "tukeva". Luita saattaa tulla vielä sivusamoihin, riippuu miten puku alkaa istumaan hamekerrosten kanssa päälle.Yö menikin laskosten kaavojen kanssa. Leikkelin kaksi tuntia olohuoneessa nenäliinoja, kunnes sain niiden avulla kaavat tehtyä. Ensin yritin etsiä apuja netistä mutta netistä on tosi  vaikea löytää kaavoja :( Tuollaistta laskosta en ole aikaisemmin tehnykään, en edes koulussa, joten huonoa muistiakaan ei voinu käyttää apuna.


Tänään ompelu jatkui helmaröyhelön teolla sekä laskosten teolla. Laskokset onnistui tosi hyvin!
Nyt vain odotellaan mustaa satiiniauhaa saapuvaksi niin voin tehdä puvun loppuun. Myös tuohon eturusettiin pitäis tuollaista raitakangasta jostakin löytää!2 kommenttia:

  1. siis wau. mäkin haluisin osata tehä noin hienosti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Tähän hommaan on ihan koulun käynyt niin pitää sitä jotain osatakin :D

    VastaaPoista