Sivut

torstai 20. syyskuuta 2012

Italia - Ancona, Riccione

Reissu alkaa!

Perjantai aamuna klo.6.45 lensimme Helsinkiin pelonsekaisin tuntein. Minun, helluni ja ystäväni lento Müncheniin oli Lufthansan lakon vuoksi peruttu keskiviikko iltana. Saksasta meillä oli jatkolento Italiaan. Tätä jatkolentoa ei oltu peruttu mutta meillä ei ollut mitään tietoa, miten pääsisimme Munceniin. Lufthansan asiakaspalvelu ei vastannut eikä sivuille tai minnekään muuallekaan päivittynyt mitään infoa korvaavista lennoista.

Helsinkiin päästyämme suuntasin Lufthansan palvelutiskille ja kerroin tilanteen ja kuin ihmeen kaupalla saimme kaikki korvaavat paikat Finnairin lennolle Munceniin!
JES!
Onneksi lensimme Helsinkiin aamulla, koska paikkoja oli vain muutama jäljellä.
Lento lähti neljän aikaan, joten lähdimme kuluttamaan aikaa keskustaan. 
Kävin tietty jo tuhlailemassa matkakassaa Morticiassa, Cypershopissa ja Backstreetissä ;)
(shoppailupostaus tulossa erikseen.)


joku ihme öttiäinen.

väsynyt mutta onnellinen :)

Hattivatteja Helsingin lentokentältä.


Saavuimme Italiaan, Anconaan klo. 23.15 paikallista aikaa. olin varannut meille yöksi hotellin, joten suuntasimme taksilla sinne. Hui helvetti miten lujaa kuski ajoi kapeilla ja kiemuraisilla kaduilla :O Melkein tuli kyllä hätä!

Muutama kuva huoneesta:


Oli ihana huomata herättyään, että ulkona tosissaan paistaa aurinko ja lämpötila hipoo +30 astetta <3 
NIIN IHANAA!

Aamupalassa sen sijaan ei ollut kehumista, tarjolla oli vaaleaa viljamössöä eri muodoissa ja melkein kaikki oli makeaa. Pullaa, makeita croisantteja, leivän päälle marmeladia ja nutellaa.. YÖK!
Onneksi tähän hotelliin ei tarvinnut jäädä asumaan, vaan aamupalan jälkeen suuntasimme kohti rautatieasemaa, josta matka jatkui kohti Riccionea ja varsinaista majapaikkaa.

Oli muuten erittäin vaikeaa kysyä reittiohjeita rautatieasemalle, koska minä puhun ehkä kaksi sanaa italiaa ja respassa ollut nainen ei puhunut sanaakaan englantia:/ Onneksi respa tajusi hälyttää paikalle naisen, joka puhui erittäin hyvää englantia :)


Tein matkalle yhteensa 6 uutta mekkoa. Mekoista on osasta huonot kuvat, joten lupaan näistä ihan erillisen ompelupostauksen myöhemmin :)

Maisemaa Anconasta


Meri <3

Rautatieasema. junalla matkustaminen oli ihan törkeän halpaa. lippu Riccioneen maksoi alle 5e ja matka kesti tunnin. Vertailuksi Kemi-Oulu väli joka kestää myös tunnin ja maksaa 18e..

Riccioneen saavuttuamme odotimme loput matkaseurueesta Venetsiasta ja sitten suuntasimme yhdessä majapaikkaan. Majapaikka oli suht lähellä rantaa, ylämäessä. 
Palvelut oli suht lähellä, noin kilometrin säteellä löytyi ruokakauppaa ja ravintoloita.
Asumus oli tilava, kolmessa kerroksessa oleva huoneisto, jossa majaili 8 matkalaista :) 
Laitan asumuksesta erillisen postauksen, koska kuvia on paljon. 

Huoneiston parvekkeella.

näkymää päivällä

ja yöllä
Seuraavaksi maisemaa Riccionesta.
 Ensin tietoisku:
Riccione on Adrianmeren rannalla, Riminin maakunnassa, Emilia-Romagnan alueella sijaitseva italialainen kunta. Sen kasvamaan päin oleva asukasluku on vuoden 2004 tietojen mukaan 34 682, pinta-ala 17 neliökilometriä, ja asukastiheys 1941 asukasta neliökilometrillä. Riccione on hyvin suosittu matkailukohde, varsinkin nuorten keskuudessa, ja matkailu onkin sille tärkeä elinkeino. Kunta vetää puoleensa myös pyöräilyn harrastajia, ja 30. toukokuuta vuonna 1989 kuuluisa Italian ympäriajo päättyikin juuri sinne.
 
Lämmintä oli tosissaan se 25-30 astetta ja vieno merituuli puhalsi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti