Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

Shadow Life - The Joulukalenteri, luukku 17

Herkun hetki

Tehkää ihmiset itse karkkeja, ne on hyviksiä!

Tässä ohjeita:

Kermatoffee:
2  dl Kuohukermaa

1 1/2  dl Sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25g voita

Valmistusohje

Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen 15 - 25 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.
Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.














            Kermatoffee 2:







1dl sokeria
2dl ruokosokeria
2dl kermaa
25g voita

Valmista samoin kuin edellä :)

 Jääsuklaa
100 g tummaa tai vaaleaa suklaata
100 g kookosrasvaa tai kaakaovoita
(1 kananmuna) -voidaan jättää myös pois
Paloittele suklaa ja viipaloi kookosrasva tai kaakaovoi. Laita suklaa ja kookosrasva tai kaakaovoi astiaan ja vesihauteeseen, kunnes molemmat sulavat. Sekoita seosta koko ajan. Kun massa on sulanut tasaiseksi(, lisää kananmuna). Kaada massa pieniin poimutettuihin paperivuokiin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Jääsuklaan voi maustaa pisaralla piparminttuöljyä tai kuivatuilla ja hienoksi jauhetuilla piparmintunlehdillä, kardemummalla ja appelsiinilla. Jääsuklaan voi koristella myös tuoreilla piparmintun tai mintun lehdillä.

 Nekut
2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 rkl rouhittuja manteleita
Sekoita kaikki ainekset keskenään paksupohjaisessa kattilassa, paitsi manteleita. Keitä noin 30 min miedolla lämmöllä. Ota hieman sokerilientä ja tipauta kylmään veteen, jos muodostuu "kuula" liemi on valmista. Muutoin jatka keittämistä.
Sekoita kattilaan mantelirouhe ja kaada seos pieniin paperivuokiin. Laita jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi.

Nougat
500 g mantelijauhetta, cashewpähkinäjauhetta tai pistaasijauhetta
3 dl sokeria
125 g hunajaa
2 rkl hunajaa
2 rkl maitoa
50 g mantelimassaa
Laita mantelijauhe paistinpannuun ja paahda hetki, lisää sokeri ja hunaja. Kun seos alkaa muuttua vaaleanruskeaksi lisää hunaja, maito ja mantelimassa. Ota pannu liedeltä ja vatkaa tasaiseksi. Levitä nougat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa neliöiksi.
Nougat voidaan maustaa hasselpähkinöillä, pinjansiemenillä, pistaasipähkinöillä, ripauksella kardemummaa, kookoshiutaleilla, kandeeratuilla hedelmillä, kuivatuilla viikunoilla, kaurahiutaleilla tai suklaalla (valkoista, vaaleaa tai tummaaa).

Rocky Road -patukat
1,4 kg maitosuklaata
8 suklaapatukkaa (ohje alempana)
100 g vaahtokarkkeja (ohje alempana)
180 g hunajakenno-karkkeja (ohje ylempänä)
100 g kuivattuja aprikkoseja, silputtuna
100 g rusinoita
100 g maissihiutaleita
100 g suklaaströsseleitä tai -nonparelleja
Laita maitosuklaa vesihauteeseen sulamaan. Sekoittele aika ajoin, kunnes suklaa on sulanut.
Laita muut ainekset kulhoon ja kaada sula suklaa niiden päälle. Sekoita puulastalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Painele seos leivinpaperilla peitetylle leivinpellille tai tarjottimelle. Tasoita lastalla. Ripottele päälle suklaaströsseleitä tai -nonparelleja.
Anna jäähtyä, peitä ja laita jääkaappiin yöksi. Leikkaa aamulla viipaleiksi.
Voit käyttää myös kaupasta ostettuja suklaapatukoita, vaahtokarkkeja ja korvata hunajakennokarkit esim. riisisuklaa-paloilla.

Tryffelit

225 g tummaa suklaata
 1¼ dl ranskankermaa 
½ dl suklaarouhetta 
PÄÄLLE kaakaojauhetta
1. Pilko tumma suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
2. Kuumenna ranskankerma ja sekoita rouhittu suklaa varovasti joukkoon. Jäähdytä seos ja lisää 1/2 dl suklaarouhetta joukkoon.
3. Muotoile seoksesta käsin pieniä palloja ja kierittele pallot kaakaojauheessa.
Tryffelifanille: Päällystä vanha, käytetty rasia, esimerkiksi korurasia kauniilla paperilla. Leikkaa kullekin tryffelille pala silkkipaperia. Pakkaa kukin tryffeli rasiaan omassa silkkipaperissaan.

 Fudge

5 dl sokeria 
2 ½ dl maitoa 
1/8 tl etikkaa 
100 g voita
 1 tl vaniljasokeria
1. Mittaa kattilaan sokeri, maito ja etikka. Sekoita.
2. Keitä seosta, kunnes se alkaa sakeentua ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi. Seos kuohahtaa helposti, joten varaa reilunkokoinen kattila ja vahdi vieressä. Seos on todella kuumaa. Nosta kattila levyltä.
3. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta puuhaarukalla, kunnes se on jäykähköä.
4. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Anna fudgeseoksen jähmettyä hetki ja merkitse palojen leikkauskohdat veitsellä.
5. Anna massan jähmettyä kokonaan ja murra sitten paloiksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti